بوستر پمپ آبرسانی، آتش نشانی و آبیاری
به منظور افزایش مجموع آب مصرفی و فشار آب ، چند پمپ آب را به صورت موازی به هم کوپل می کنند. به طور کلی تمامی بوستر پمپ های آبرسانی و آتشنشانی و آبیاری برای افزایش فشار سیال استفاده می شوند.سیستم این دستگاه ها همانند یک کمپرسور گازی است که در آن سیالات متراکم و فشرده می شوند و سیالات با فشار بالا انتقال می یابند. گروه کنترل پمپ تولید کننده انواع بوستر پمپ در تهران می باشد. برای خرید، استعلام قیمت و یا مشاهده کاتالوگ انواع بوستر پمپ آبرسانی، آتشنشانی و آبیاری با کارشناسان ما در شرکت گروه کنترل پمپ تماس بگیرید.
انواع بوستر پمپ
بطور کلی بوستر پمپها بسته به اینکه موتور محرکشان چه نوعی است و نوع کاربریشان به دو دسته دور متغیر و دور ثابت تقسیم می شوند. موارد کاربرد دور متغیر در سیستم های آبرسانی و آبیاری جهت مجتمع های مسکونی است. موارد کاربرد دور ثابت در سیستم های آتشنشانی و اطفاء حریق می باشد.
برای بالا نگه داشتن فشار سیستم نسبت به فشار حداقل مورد نیاز برای دبی از دستگاه های دور ثابت استفاده می گردد. این نوع از بوستر پمپ ها هم در سیستم های آتشنشانی و هم آبرسانی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از بوسترها در بین تامین کنندگان بوستر پمپ درخواست خرید بالاتری دارند. به طور معمول بوسترپمپ ها در انتقال آب شهری و سیستم های تصفیه، انتقال آب به ارتفاعات بالاتر استفاده می شوند.
کاربرد بوستر پمپ آبرسانی
این بوسترپمپ برای مکان هایی که فشار بالای آب مصرفی مورد نیاز باشد و همچنین مجتمع مسکونی، بیمارستان ها، مجموعه های ورزشی و…کاربرد دارد و بر اساس تعداد طبقات و واحدها و میزان هِد و دبی مورد نیاز، سیستم طراحی و محاسبه می شود.
بوستر پمپ ها بر اساس نوع کاربری آنها در مکان های مختلفی استفاده می شوند.مانند: مکان های ورزشی، کارخانجات، مجتمع های مسکونی، جهت اطفاء حریق در سیستم آتشنشانی، سالن های تفریحی و… استفاده می شوند.
تقسیم بندی بوستر پمپ ها
بوستر پمپ های آب از نظر کنترل فشار آب به چند رده تقسیم شده اند: بوستر پمپ های آب دور ثابت، بوستر پمپ های آب دور متغیر، بوستر پمپ های آتش نشانی، آبیاری و بوستر دیزل پمپ. بوستر پمپ های دور ثابت نوع های مختلف تک پمپه، دو یا چند پمپه با جاکی پمپ و یا بدون جاکی پمپ ساخته میشوند. اما از لحاظ ولتاژ برق مصرفی بوستر پمپ تک فاز دور ثابت 220 ولت و سه فاز 380 ولت و یا ترکیبی از این دو می باشد.
قسمتهای اصلی تشکیل دهنده بوستر پمپ شامل موارد زیر می شود:
الکتروپمپ ها
شاسی اصلی
کلکتور دهش
کلکتور مکش
منبع دیافراگمی مناسب
تابلو فرمان
در مورد نحوه ی خرید بوستر پمپ آبرسانی به نکاتی باید توجه نمود:
چنانچه این نکات رعایت شود خرید بوستر پمپ خانگی متناسب با نیاز مصرف کننده و همچنین محصول خریداری شده با کیفیت مطلوب باشد.
1. هِد و دبی مورد نیاز
2. نوع الکتروپمپ مورد استفاده در بوستر پمپ آبرسانی
3. تابلو کنترل فرمان
اگر هنگام خرید بوستر پمپ آبرسانی به نکات گفته شده توجه نگردد،باعث می شود علاوه بر اینکه محصول خریداری شده از نظر کارایی مورد نظر مطلوب نباشد ، بلکه موجب آسیب دیدن الکتروپمپ ها و شبکه بوستر شود.
خرید بوستر پمپ آبرسانی امروزه در همه ساختمان هایی که جمعیت زیادی دارند و همچنین مجتمع های بزرگ و… امری اجتناب ناپذیر است.
بوستر پمپ خانگی
می توان گفت خرید بوستر پمپ خانگی جزء لاینفک تاسیسات امروز به خصوص در کلان شهرها می باشد. با این اوصاف خرید بوستر پمپ آبرسانی در ساختمانها و مکانهای شلوغ و پر جمعیت امروز نیاز اساسی و اصلی می باشد.
خرید بوستر پمپ آبرسانی برای هر مکانی که مورد نظر باشد باید مشخصات آنجا را اعم از کاربری میزان مصرف آب که مهمترین فاکتورها در انتخاب و خرید بوستر خانگی است در نظر گرفته شود.
بوستر خانگی یا تقویت کننده فشار دستگاه یا ماشینی جهت افزایش فشار مایع یا جهت تقویت فشار سیال استفاده می شود. بوسترپمپ ها جهت افزایش فشار گازها نیز به کار گرفته می شوند که جزئیات ساختاری متفاوتی با بوسترهای ابرسانی دارند. این دستگاه مانند یک کمپرسور عمل افزایش فشار را با تراکم مایع انجام میدهد. وظیفه اصلی بوستر پمپ این است که فشار لازم برای سیستم های آبرسانی یا آبیاری و یا آتشنشانی را تامین نماید.
همچنین هنگام نصب بوستر پمپ در شبکه آبرسانی هنگامی که مصرفی در شبکه وجود نداشته باشد بوستر پمپ ها به صورت اتوماتیک خاموش می شوند. و لحظه ای مصرفی در شبکه ایجاد گردد برای تامین فشار جهت جبران افت فشار در شبکه آبرسانی اولین پمپ روشن می گردد و در صورتی که این پمپ نتواند افت فشار ایجاد شده در شبکه را جبران کند پمپ های به صورت متوالی شروع به کار خواهند نمود تا فشار ثابتی را در شبکه ایجاد کنند.
چرا بوستر پمپ آبرسانی؟
بعضی از پمپ ها باید آب را به ارتفاع بالاتری انتقال دهند به صورتی که به دو مرحله پمپاژ نیاز پیدا می کنند. بوسترپمپ آبرسانی ، گردش آب در سراسر لوله را تامین می کند و فشار آب را نیز ثابت نگه می دارد و لازم نیست از پمپ های خیلی پر قدرت معمولی استفاده کنیم.
مصرف آب عموم مردم در ساعات اولیه روز زیاد است و استفاده از تقویت کننده ها در طول ساعت های اوج مصرف بسیار مفید خواهد بود. برای مقابله با این مشکل، پمپ های تقویت کننده در ساعات غیر اوج مصرف با قیمت برق پایین تر برای پمپ کردن آب به منبع های آب بالا تر از زمین یا بر روی پشت بام برای تامین فشار مورد نیاز استفاده می شوند.
هنگامی که مصرف آب بالا می رود آب این منبع ها باز می شوند تا کمبود فشار را جبران کنند، و یا فشار آب را بصورت یکسان در کل شبکه آبرسانی که متصل به بوستر پمپ آبرسانی هست یکنواخت می کند و در زمانی که مصرف دوباره کم می شود، عمل پر کردن منبع یا شبکه آبرسانی دوباره تکرار می شود.
نکتهء مهم:
توصیه می گردد در زمان خرید و نصب آن ها الزاما یک منبع نیز خریداری شود تا عملیات نصب به درستی و سریعا انجام شود. بهتر است آن ها و مخازن آب را تا حد ممکن در مجاور هم نصب نمود. دقت شود تابلو برق بوستر پمپ را جهت حفظ ایمنی در مکانی که رطوبت کمی دارد نصب شود.
نصب این تجهیزات به این صورت است که آب لوله کشی شهری به مخزن آب متصل می شود و به طور مداوم منبع آب را پر می کن تا پپ به صورت خشک کار نکند. اگر به صورت خشک کار کند پمپ خراب خواهد شد. و پمپ به مخزن ذخیره آب وصل می شود. پمپ آب فشار لازم برای مصارف شبکه را افزایش می دهد. حجم منبع مورد استفاده در سیستم آبرسانی باید توسط یک کارشناس حرفه ای تعیین گردد.
راهنمای نصب بوستر پمپ آبرسانی
همه بوسترپمپ های آبرسانی باید آب خود را از مخزن ذخیره تهیه کنند. بوستر پمپ ها نمی توانند مستقیم به شبکه لوله کشی متصل شوند چون نمی توانند بسادگی با لوله کشی شهری سازگار باشند. حتما قبل از خرید از یک متخصص کمک بگیرید، تا با خرید بوسترپمپ آبرسانی مناسب برای مصرف مورد نظرمان دچار مشکل نشویم.
طراحی لوله کشی نادرست و نصب ضعیف لوله ها یک دلیل شایع در عملکرد نادرست آنها می باشد. لوله های ضعیف می تواند منجر به:
افت عملکرد آنها
بکاررفته در مونتاژ
خرابی و نشتی در لوله کشی
وجود نشتی در شیرهای آب
نشتی وسایل مصرفی موجود در خانه
کم فشار بودن آب گرم کن
چند نکتهء مهم در مورد بوستر پمپ
اتصال لوله ورودی سیال به بوستر پمپ آبرسانی باید به گونه ای باشد که باعث هوا گرفتن لوله نشود. فشار پمپ از یک حدی نباید بیشتر باشد. از اصطکاک زیاد جلوگیری شود و سایز لوله خروجی آب از سایز لوله ورودی آب یک سایز بزرگتر باشد. از وجود چرخش های غیرضروری به دلیل افت فشار ناگهانی در لوله ها باید اجتناب نمود. تا حد ممکن لوله مکش باید کوتاه و بدون خم باشد و لوله کشی به صورت مستقیم به سمت بالا باشد. در صورت استفاده از شیر بین پمپ آبرسانی و مخزن دقت کنید که یک شماره بزرگتر باشد.
برای جلوگیری از بازگشت آب به مخزن باید بین پمپ و مخزن یک شیر یک طرفه نصب گردد. اما فیلتر را الزامی به نصب کردنش در بین پمپ و منبع وجود ندارد و می توان فیلتر را قبل از مخزن ذخیره نصب نمود. باید اطمینان حاصل کنید که فیلتر توان فشار آب ورودی را داشته باشد. همچنین طول لوله ورودی پمپ نباید بیش از حد کوتاه باشد. در غیر این صورت باعث آشفتگی و چرخش آب می شود.
از این پست هم دیدن فرمایید : ضربه قوچی پمپ
مزایای استفاده از بوستر پمپ ها چیست؟
بوسترپمپ برای مواردی که مصرف کننده آب دارای نوسانات زیادی است استفاده می شود. به جهت اقتصادی و فنی استفاده از چند پمپ کوچک که به صورت متوالی به هم کوپل شده اند بهتر از نصب یک پمپ بزرگ می باشد که دائما در حال کار با حداکثر توان خود است. استفاده از پمپ های بزرگ برای مصارف بالا مصرف و انرژی استهلاک را بالا می برد. در صورتی که اگر از بوستر پمپ ها استفاده شود بسته به مقدار نیاز شبکه آبرسانی پمپ ها شروع به کار می کنند.
به سبب همین امر جابجایی و حمل آن به یک مکان دیگر به سادگی صورت می پذیرد. با در نظر گرفتن یک پمپ رزرو در شبکه بوستر می توان از کارکرد دائمی و بدون وقفه آن اطمینان حاصل نمود. بدین صورت که اگر پمپی در بوستر پمپ خراب شد این پمپ رزرو بصورت خودکار وارد مدار می شود.
انواع بوسترپمپ ها کدامند؟
1-بوسترپمپ های دورثابت با PLC و بدون PLC
این بوسترپمپ ها کاربرد بسیاری در مصارف آبرسانی ، آتشنشانی و آبیاری دارند. آن دسته بوسترهایی که با پی ال سی هستند دارای تنظیم کننده هوشمندی هستند که در زمان های تعیین شده مشخصی پمپ ها را خاموش و روشن می کند تا میزان استهلاک به حداقل برسد. دسته ای دیگر هستند که بدون پی ال سی هستند که پمپ ها از طریق کلیدهای فرمان دهنده به ترتیب در مدار قرار می گیرند.
2-بوسترپمپ های دور متغیر(اینورتر دار)
این دسته از بوسترپمپ ها عمدتا جهت مصارف آبیاری و آبرسانی استفاده می گردند. این بوسترها مجهز به یک قطعه هوشمند الکترونیکی هستند که سرعت آنها از 0 تا 100 سرعت تعیین شده تغییر می کند. در این سیستم ها سرعت گردش پمپ با تغییر فرکانس برق ورودی تغییر می کند.که به تبع آن منحنی فشار و دبی نیز دچار تغییر می گردد. به این صورت که در یک فشار ثابت و سرعت های گردش مختلف، دبی های مختلفی خواهید داشت.
دور متغير عمل روشن و خامــوش شدن پمـپ ها به نرمی انجام می شود. با تغییر دبی سرعت پمپ به تدریج تغییر می کند.این تغيير تدريجي سرعت پمپ ها باعث می شود دائما و به صورت یکنواخت فشار ثابتی داشته باشد. با توجه به الگوی مصرف آب می توان بوسترپمپ ها را بواسطه تابلو برق نصب شده روی آنها برنامه ریزی و تنظیم نمود. همچنین از یک عدد کنترلر یا PLC برای تنظیم میزان فشار مورد نیاز سیستم استفاده می شود. بواسطه کلید پرشر ترانسمیتر که در خروجی آنها وجود دارد، زمانی که کاهش فشار را حس کند فرمان افزایش فرکانس اینورتر را صادر می کند. باعث افزایش سرعت گردش پمپ می شود تا فشار را به مقدار مشخص تنظیم شده برساند.